Zou je elk jaar de nieuwe Call of Duty moeten kopen

Sinds het populaire schietspel voor het eerst op de markt kwam in 2003 zijn er maar liefst 17 vervolgvariaties uitgekomen. Dit aantal is zelfs exclusief alle kleinere delen van de reeks zonder bijvoorbeeld United Offensive en Warzone, die door sommigen beschouwd worden als afzonderlijke spellen. Dat spelers uitgeput zijn van elk jaar een nieuw spel is helemaal geen vreemd perspectief. Die-hard fans spelen bijna twee decennia jaar in, jaar uit dezelfde game. Het is dan ook een redelijke overweging of je het nieuwe spel überhaupt moet kopen. Mis je nou echt zo ontzettend veel als je die 60 euro ergens anders aan besteed? In dit artikel gaan we je vertellen voor wie het de moeite waard is.

Wat zijn overduidelijke verschillen en overeenkomsten

De nieuwe Vanguard brengt de Tweede Wereldoorlog terug als speelbaar podium. De eerste Call of Duty in de reeks is destijds hiermee begonnen. Tussen toen en nu is veel veranderd onder andere de opkomst van content marketing op social media platforms zoals Youtube, Facebook en Twitch. Ook zijn geldwedstrijden, toernooien en e-sports competities vrij nieuw en frequenter. Vanguard gebruikt wederom een systeem vergelijkbaar met Modern Warfare en Black Ops Cold War met seizoensgebonden progressies en een Battle Pass. Het is daarbij ook het eerste spel in dit tijdperk met dit geïntegreerde systeem aangezien de twee voorgangers, namelijk MW 2019 en BOCW die zich beide in wat modernere tijdperken afspelen. De Battle Pass is niet te verwarren met de Season Pass, dit is weer iets compleet anders. De Season Pass is bijvoorbeeld verkrijgbaar voor wat oudere spellen in de reeks zoals Infinite Warfare, World War 2 en Black Ops 4. De Season Pass is een betaalde digitale pas die je aan het einde van de levenscyclus van het spel alle downloadbare content gratis laat downloaden. Traditioneel gezien worden dit soort uitbreidingspakketten afzonderlijk verkocht en met de Season Pass bespaart dit je dus niet alleen een paar kliks maar vaak ook geld.

Voor wie is het meest recente Vanguard de moeite waard

Het mag gezegd worden dat alomvattende fans de spellen in de reeks toch wel aanschaffen. Of het nu een paar jaar later is of direct wanneer de winkels opengaan. Als jij een grote achterban hebt op bijvoorbeeld Twitch en veel kijkers trekt zodra je het spel speelt, dan is het zeker waard om gelijk te kopen. Iedereen wil zien hoe het speelt doordat anderen niet over hun aankoop kunnen beslissen. Mensen met communities op Discord of Twitter hebben meer dan genoeg reden om het spel te kopen, juist omdat het de community versterken kan door zelf gehoste spellen te spelen met volgers en serverleden. Met familie het nieuwe spel spelen is ook voldoende gezellig om samen te spelen. Net als vorig jaar maakt zombies ook een terugkeer en wordt ondersteund door de originele bedenkers van de modus, Treyarch.