Paintballen, hoe zit dat

Paintballen is een goede optie om een bedrijfs- of familie-uitje te organiseren. Het is spannend en houdt je in beweging. Speltypes zoals Capture The Flag of Search and Destroy zijn razend populair in deze soort entertainment. Een paintball is letterlijk een gelatine capsule gevuld met verf. Deze knapt uiteen zodra het in contact komt met hardere oppervlaktes. Als er instructies worden gegeven over het veld of over de manier waarop je het geweer hanteert, dan moet je natuurlijk goed opletten. Het wordt vaak maar één keer uitgelegd per groep en dan moet je jezelf ermee redden. Tijdens de inleiding krijg je ook vaak te horen of er gevaarlijke stukken in het veld zijn waar je absoluut niet bij mag komen. Hier worden bijvoorbeeld aan de orde gebracht hoe je het wapen op slot zet, hoe en waar je munitie kan ophalen, wat je moet doen als je geraakt bent en hoe het speltype werkt. In dit artikel gaan we wat tips geven over hoe je paintball speelt en wat je kan verwachten als je het voor het eerst gaat spelen.

Je speelwijze goed toepassen in het veld

Er zijn spelers die juist goed zijn in verdedigen maar anderen schijnen juist in de voorhoede. Het is altijd op zijn plek om voordat het potje van start gaat om te bespreken met het team wie waar wat gaat doen. Als iedereen in het offensief gaat staan dan is het thuisfront onbewaakt en kwetsbaar. Zo is het erg makkelijk voor het andere team om punten te scoren. Vaak is het verstandig om de wat gezettere spelers te laten verdedigen omdat ze minder behendig zijn dan de wat dunnere, lichtere spelers. Deze spelers plaats je in de aanval want ze kunnen sneller en achter kleinere obstakels dekking zoeken. De mensen die wat begaafder zijn met richten en schieten plaats je het beste in het midden van het veld want deze kunnen de oppositie met hoge kansen uitschakelen.

Berusting en apparatuur

De berusting en apparatuur moet je goed op maat aantrekken. Iedereen draagt op het veld een overall met helm. Dit overall zorgt ervoor dat geen verf op je eigen kleding komt. De helm is bedoeld als bescherming van je hoofd. De balletjes verf zijn misschien van gelatine maar ze worden afgevuurd met perslucht en komt daardoor harder aan dan je op voorbereid bent. Je kan ook kiezen om andere beschermingslagen aan te doen zoals voor je nek en handen. Deze twee plekken blijven over het algemeen wat onafgedekt en dus kwetsbaar.