Tips voor moeders: echt veilig speelgoed kopen voor je kinderen

Het verhogen van een kind is nooit makkelijk. Als moeder moet je ervoor zorgen dat alles wat je aan je kind geeft, veilig is en op geen enkele manier schade veroorzaakt. Of het nu eten, kleding of persoonlijke verzorging zou zijn, moeders zoals ons moeten altijd kijken naar het welzijn van onze kinderen. Nu, als het gaat om het kiezen van het speelgoed voor je kinderen, hoe kan je weten of het speelgoed dat je gaat geven veilig is of niet? Wat zijn de factoren die u moet overwegen om ervoor te zorgen dat het speelgoed echt veilig is voor uw kinderen? In dit artikel gaan we alles over het speelgoed van een kind spreken en hoe kan je er zeker van zijn dat je echt een veilig speelgoed voor je kind koopt. Dit artikel is gemaakt voor slimme moeders die de beste dingen willen aanbieden aan hun kinderen en ze zo gezond mogelijk op te wekken.

Wat je moet weten over speelgoed van vandaag:

Speeltjes zijn ver van het feit dat ze gewoon simpel speelgoed zijn. Ze werden oorspronkelijk gecreëerd om het kind te motiveren om te spelen en hen te inspireren om hun verbeelding te gebruiken, zodat ze hun kindertijd volledig kunnen genieten. Speeltjes werden eens gemaakt van eenvoudige houten blokken die in verschillende vormen zijn gevormd en vervolgens met aantrekkelijke kleuren beschilderd worden. Maar tegenwoordig worden deze speeltjes meer verfijnd gemaakt om het kind helemaal te helpen hun hersenen te ontwikkelen en productief te worden. Met andere woorden, moderne speelgoed zijn meer dan een speeltoestellen, want ze kunnen een middel zijn om kinderen te ontwikkelen tot intelligente volwassenen op een dag.

De meeste speelgoed van vandaag komt met onbetwistbare kwaliteit, maar er zijn ook sommige speelgoed die als ‘schadelijk’ voor kinderen kunnen worden beschouwd. Ze kunnen onveilig zijn in die zin dat deze speelgoed onvolkomen zijn (afwijzigingen van fabrieken) of niet volgens de gebruikelijke proces van het maken van speelgoed zijn gemaakt. Substandaard speelgoed worden vermoedelijk niet verkocht aangezien ze de kwaliteitscontrole niet hebben doorgegeven, maar op een of andere manier werden ze naar de zwarte markt gebracht om aan het publiek te worden verkocht. Sommige van deze speelgoed worden vandaag door legitieme speelgoedwinkels verkocht omdat de winkelbezitters zich niet bewust waren van de slechte kwaliteit van dit speelgoed.

Anderzijds zijn er ook speelgoed die onveilig kunnen worden beschouwd door de minderwaardige materialen die bij de vervaardiging van deze producten worden gebruikt. Dit speelgoed werd gecreëerd omdat sommige fabrieken de productiekosten willen verminderen, terwijl het speelgoed van hetzelfde soort produceert om meer winst te genereren. Met andere woorden, deze speelgoed zijn voor de tweede keer goedkope imitaties van de originelen en worden beschouwd als gevaarlijk omdat sommige gebruikte materialen lood, kwik en andere schadelijke chemicaliën bevatten die de hersenen van het kind en het algemene welzijn kunnen beïnvloeden.

Hoe kan je er zeker van zijn dat je echt veilige speelgoed voor je kinderen koopt:

Er is een gezegde dat luidt: “Beter veilig dan nooit …” Dit kan ook toegepast worden bij het kopen van speelgoed voor je kinderen. U kunt nooit zo zeker weten waar u het juiste soort speelgoed wilt kopen, want goedkope imitaties zijn overal tegenwoordig te vinden. Dus om ervoor te zorgen dat je echt veilig speelgoed voor je kinderen koopt, zijn hier enkele dingen die je moet overwegen:

1. Koop uit een gerenommeerde speelgoedwinkel / winkel – Het is het beste om te kopen in een winkel die al een bekende reputatie heeft om goede kwaliteitsspeeltjes te creëren. Bezoek enkele speelgoedwinkels die al vele jaren daar zijn geweest en voor vele generaties speelgoed maken. Op deze manier kunt u ervoor zorgen dat u het juiste speelgoed voor uw kind koopt.

2. Vermijd het kopen van kleine speelgoed – Mini speelgoedstukken kunnen schattig zijn om mee te spelen, maar ze kunnen ook gemakkelijk door kinderen worden ingeslikt en kunnen ze mogelijk verstikken.

3. Doe weg met speelgoed met scherpe randen. De meeste speelgoed van vandaag zijn gemaakt van kunststof. Het zou beter zijn om een ​​speelgoed te kopen met gladde randen om te voorkomen dat je kinderen gewond raken tijdens het spelen met hen.

4. Ken de plaats waar het speelgoed is vervaardigd. Er zijn enkele plaatsen die bekend zijn om de slechte kwaliteit van speelgoed te produceren, dus het is beter om op het etiket te kijken en te zien waar het product is gemaakt alvorens het te kopen.

5. Vermijd het kopen van speelgoed dat een twijfelachtige verschijning heeft. Als u een speelgoed ziet die u leuk vindt, maar de verfbewerking niet netjes wordt uitgevoerd (bijvoorbeeld de kleuren komen niet overeen, oneven verfjes en afwerking), dan zou het beter zijn om te kiezen iets anders omdat dit soort speelgoed duidelijk van minderwaardige kwaliteit is.

6. Koop niet als het een “grappige geur” ​​heeft. Als u een speelgoedartikel vindt en merk dat het een grappige plasticachtige geur produceert, koop dit niet voor uw kind, want dit speelgoed zal waarschijnlijk worden vervaardigd in substandaard fabrieken.

7. Koop geen speelgoed als de verf helder is en makkelijk uitkomt. Als u een speelgoed ziet en de verfbewerking helder is, is het raadzaam om het niet te kopen. Daarnaast, als de verf gemakkelijk in je hand stopt, probeer dan iets anders te zoeken, omdat de gebruikte verf lood bevat die giftig is en het bekend is dat de hersenenontwikkeling bij kinderen wordt verzwakt.

8. Koop een speelgoed als het CE-zegel heeft – CE staat voor “Conformite Europeene” (dat was eerder de Europese Economische Ruimte (EER)), die een conformiteitsmerk of veiligheidsetiket is. De meeste speelgoedproducenten gebruikten dit label om de consument te laten weten dat het speelgoed dat ze verkoopt, in overeenstemming zijn met de gezondheids-, veiligheids- en milieunormen van de Europese richtlijn. Het CE-teken werd meestal gevonden in speelgoed dat in heel Europa wordt verkocht, maar tegenwoordig is dit merk ook te vinden in speelgoed die wereldwijd wordt verkocht.

9. Koop een speelgoed dat duurzaam is – Koop iets dat niet makkelijk breekt, zodat je kind er al vele jaren mee kan spelen.

10. Koop een speelgoed dat educatieve waarden bevordert. Er zijn gewone speelgoed en er zijn ook speelgoed die je kind kunnen opvoeden. Koop educatief speelgoed en help dan om slim te worden.

Een wijze moeder is een grote ouder. Dus wees een grote ouder voor je kind en koop echt veilig speelgoed door de bovenstaande tips te volgen. Zorg ervoor dat uw kind veilig is tijdens het spelen en hij zal zo gezond en intelligent groeien als u hem zou moeten zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *